and
25/11/2015 Comments are off CSA
Share:

Andrei Popa

Absolvent al cursurilor Centrului de Strategii Avansate, student in cadrul Universitatii Politehnica Bucuresti, antreprenor, specialist in securitate cibernetica si programator, cu inclinatii spre OSINT si data mining. Fondatorul startup-ului ROSECURE.ro.

Galusca-Alexandru
15/11/2014 Comments are off CSA
Share:

Alexandru GALUSCA

2012–2014 Locţiitor al Reprezentantului Militar al României la NATO şi UE (echivalare diplomatică – ministru consilier);

2007–2008 Ofiţer planificator pentru exerciţiul de management al crizelor „CMX 08”, Bruxelles, Belgia (februarie 2007); Calgary, Canada (iunie 2007); Nitra, Slovacia (septembrie 2007), Ohrid, Macedonia (ianuarie 2008);

2003–2005 Ataşat al apărării, aero şi naval al României la Beijing, RPChineză (echivalare diplomatică – ministru consilier);

1998–1999 Şeful suportului aerian si operativ al Misiunii de Observare ONU dintre Irak şi Kuwait – UNIKOM; General de Flotilă Aeriană în rezervă din februarie 2014; Doctor în Ştiinţe Militare,

membru corespondent al Academiei de Ştiinţe Militare (membru fondator al Academiei);

2012–2014 Locţiitor al Reprezentantului Militar al României la NATO şi UE (echivalare diplomatică – ministru consilier);

2009–2012 Şeful Instrucţiei şi Doctrinei – Statul Major al Forţelor Aeriene;

2008–2009 Comandant – Centrul Naţional Militar de Comandă, Statul Major General;

2007–2008 Locţiitor comandant – Centrul Naţional Militar de Comandă, Statul Major General;

2005–2007 Locţiitor comandant – Centrul Operaţional de Conducere Militară, Statul Major General;

2003–2005 Ataşat al apărării, aero şi naval al României la Beijing, RPChineză (echivalare diplomatică – ministru consilier);

businessman-silhouette-background
10/11/2014 Comments are off CSA
Share:

Dan TOFAN

Sunt specialist in securitate cibernetica, cu o experiența vasta in domeniu, formata atat in structuri guvernamentale, medii academice cat si companii private. Dețin un titlu de doctor in informatica, obținut in 2012 la ASE Bucuresti, cu o teza axata pe domeniul securitații cibernetice, precum si numeroase certificari in domeniu (Certified Ethical Hacher, Certified Penetration Testing Engineer, ISO 27001 Lead Auditor).
in prezent ocupa funcția de director tehnic la Centrul Național de Raspuns la Incidente de Securitate Cibernetica – CERT-RO, aflat in coordonarea Ministerului pentru Societatea Informaționala. Principalele activitați desfasurate se axeaza pe domeniile ”computer incident response” (raspuns la incidente de securitate cibernetica) precum si managementul securitații informațiilor in sistemele informatice.
Domenii de interses si expertiza: IT, Securitate cibernetica.

businessman-silhouette-background
10/11/2014 Comments are off CSA
Share:

Stefan STANCIUGELU

In prezent sunt Conferentiar universitar doctor la Facultatea de Stiinte Politice din cadrul SNSPA. Predau cursuri pecum: Istoria gandirii sociale si politice, Istoria gandirii politice, Gandirea politica romaneasca, Teorii ale revolutiei. A fost coordonator al programelor de cercetare Continuing Education (1998), Networking for Student Counseling Management (1999). De-a lungul timpului am participat la programe de instruire/schimb de experienta/documentare la universitati din strainatate: Manchester, Warwick, Bologna, Zaragoza, Londra, Ghent, Bruxelles.
Autor al lucrarilor: „Violenta, mit si revolutie. De la violenta rituala la violenta simbolica si donjuanismul politic al democratiilor“ (1998), „Istoria gindirii sociale si politice moderne“, Curs pentru IFR, SNSPA, „Liberalismul Centrului si liberalismele Periferiei“ (teza de doctorat) (2004) și am publicat numeroase studii in revistele: Romanian Journal of Sociology, Revista Romana de Sociologie, Sfera Politicii, ProDemocratia, Contemporanul, Dilema, Ecozofia, Revista Romana de Comunicare si Relatii Publice, Revista de Criminalistica, Business Digest.
Domenii de interes: gandirea sociala și politica, gandire critica, teoria revoluției.

businessman-silhouette-background
10/11/2014 Comments are off CSA
Share:

Mihai BADESCU

In prezent sunt Prorector al Academiei de Politie „Alexandru Ioan Cuza” si profesor universitar doctor in cadrul Academia, la Facultatea de Drept, Catedra de drept public si relatii internationale unde predau cursurile de: Drept constitutional si institutii politice, Teoria generala a dreptului, Contencios constitutional, Contencios administrativ, Filosofia dreptului, Dreptul Uniunii Europene, Drept parlamentar, Protectia juridica a drepturilor omului, Introducere in studiul dreptului, Globalizare si securitate, Diplomatie si securitate.
Dupa obtinerea titlului de doctor in „Teoria dreptului” mi-am folosit expertiza in urmatoarele functii: consilier al secretarului de stat si ulterior consilier al ministrului pentru relatii internationale, integrare europeana si relatia cu Parlamentul in cadrul Ministerul de Interne, Director general al Directiei Generale Reglementari Juridice si Contencios, Prorector al Academiei de Politie „Alexandru Ioan Cuza si Director General al Directiei Generale Juridice din Ministerul Administratiei si Internelor.
De-a lungul carierei am primit urmatoarele distinctii: Ordinul „Meritul militar”, clasa a III-a (Presedintele României, 1998); „Certificat de conducator distins pentru contributii remarcabile aduse Teoriei dreptului” (Institutul Autobiografic American, 2002); „Omul anului 2000” (Institutul Autobiografic American, 2003); Ordinul National „Serviciul Credincios” in gradul de Cavaler (2004); Semnul onorific „in Serviciul Patriei” (2005; 2009).

Liliana Popescu
10/11/2014 Comments are off CSA
Share:

Liliana POPESCU

Sunt Conf. univ. dr., Prorector in cadrul Scolii Nationale de Stiinte Politice si Administrative, Bucuresti. Am realizat un Doctorat in teorie politica de la Universitatea din Manchester, Departamentul de Guvernare (1996). Am fost consilier al Ministrului Afacerilor Externe si Director al Directiei de Planificare Politica (1998-1999). Liliana Popescu este fondatoarea Fundatiei Proiectul de Educatie Civica si Dezvoltare Academica unde am initiat o serie de conferinte si proiecte, incluzandu-l pe cel mai recent proiect: Mass Media Româneasca: Intelegerea procesului de democratizare in regiunea Marii Negre – pentru jurnalistii din presa centrala. Sunt de asemenea este fondatoare si co-editoare a Romanian Journal of Society and Politics (din 2001); si co-fondatoare a Societatii Romane de stiinte Politice (ianuarie 2000) unde am fost vreme de cinci ani vicepresedinta Societatii.
Ultima lucrare publicata: Guvernare pentru sanse Egale, Tritonic, Bucuresti, 2006 (editor).
Domenii de interes: stiinte politice, buna guvernare, evolutii politice in foste tari sovietice.

Razvan Munteanu
10/11/2014 Comments are off CSA
Share:

Razvan MUNTEANU

Director general al Global News Intelligence, cercetator in cadrul Middle East Political and Economic Institute si editorialist Adevarul. in prezent este urmeaza un doctorat in stiinte Politice, SNSPA, fiind totodata absolventul unor cursuri masterale din cadrul Academiei Nationale de Informatii si a Facultatii de Sociologie, Universitatea Bucuresti, dar si a unor cursuri post-universitare in domeniul stiintelor militare si a relatiilor internationale. A scris mai multe articole de specialitate si este autorul cartii ”Securitatea Nationala a României in era globalizarii” si co-autorul a trei carti axate pe studiere geopoliticii, publicate la editura TopForm, in perioada 2012-2014.

Costel Mihai (1)
10/11/2014 Comments are off CSA
Share:

Costel MIHAI

Am absolvit Facultatea de Drept si Sociologie, specializarea Drept, din cadrul Universitatii Transilvania Brasov in anul 2007. Din 2011 detin titlu de master in “Sisteme si institutii de drept international si comunitar”, obtinut in cadrul aceleasi facultati. In perioada 2010-2011 am fost cadru didactic asociat al Facultatii de Drept, Universitatea Transilvania, desfasurand activitati de seminarizare. Pana in prezent am participat la diverse conferinte nationale si internationale de specialitate iar dintre aricolele si studiile elaborate pot aminti: “Norme juridice si domenii de securitate” , “Principalele regimuri politice comparate”,”Securitatea juridica implicita in ecuritatea moderna”, “Securitatea nationala si europeana-armonizarea juridica”.

businessman-silhouette-background
10/11/2014 Comments are off CSA
Share:

Sergiu MEDAR

Sunt General locotenent (r), cu o vasta experienta atat in sectorul public, privat cat si academic. In prezent sunt membru in NATO Senior Steering Committee din cadrul NATO Special Operations Headquarters. Printre functiile detinute anterior mentionez: adjunct al atasatului apararii, aero si naval al Romaniei in Statele Unite ale Americii (1992-1996); atasat al apararii, aero si naval al Romaniei in Statele Unite ale Americii, Canada, Brazilia si Argentina (1996-1999); seful Directiei de Informatii Militare din cadrul Ministerului Apararii Nationale (1999-2005); Director general al Directiei Generale de Informatii a Armatei din cadrul Ministerului Apararii Nationale (octombrie-noiembrie 2005); consilier prezidential pentru aparare si securitate in cadrul Administratiei Prezidentiale (2005-2007). in aceasta calitate am fost numit seful Comunitatii Nationale de Informatii si membru al Consiliului Suprem de Aparare al tarii. Am fost lector asociat la Centrul Marshall din Garmisch (Germania) in anul 2001 si la Colegiul Militar de Informatii de pe langa Directia de Informatii a Armatei SUA in anul 2004. Din septembrie 2005, am fost cooptat ca profesor asociat la Universitatea Nationala de Aparare “Carol I”, precum si la Colegiul National de Aparare.
Domenii de interes: intelligence, competitive intelligence.

businessman-silhouette-background
10/11/2014 Comments are off CSA
Share:

Vasile ENE

Sunt Colonel doctor in stiinte militare si in prezent ocup pozitia de sef Serviciu invatamant si Coordonare Activitate Cercetare stiintifica in cadrul Colegiului National de Aparare. De-a lungul carierei mele am fost sef Birou Analiza Informatii, D.1 I. „Dacica” (2008 – 2010), – Ofiter 1 in Sectia Operatii, C. 1 A. Trt. (2008) si Comandant Batalion Politie Militara (2006-2008).
Cariera de militar a inceput odata cu parcurdegea Liceul Militar „DIMITRIE CANTEMIR” de la Breaza, a scoala Militara de Ofiteri Activi, Tancuri si Auto, „MIHAI VITEAZU”, PITEsTI si Academia de inalte Studii Militare (Facultatea de Arme intrunite), Bucuresti. Ulterior am participat la Cursuri de perfectionare precum “NATO Orientation Course”, “Managementul resurselor de aparare“ in cadrul U.N.Ap. „Carol I”.
In 2010 am primit titlul de Doctor in stiinte militare si informatii al Universitatii Nationale de Aparare. „Carol I”, Bucuresti. in anul 2011 am avut onearea de a primi Semnul Onorific “In Serviciul Patriei” pentru 25 de ani de activitate.
Domenii de interes: stiinta militara, fortele armate – capacitati si capabilitati, fenomenul militar contemporan, aspecte definitorii ale cooperarii in lupta armata moderna, NATO.