dumitru-bortun
Designation:

Dumitru BORTUN

Sunt doctor In filosofie si conferentiar la Facultatea de Comunicare si Relatii Publice a scolii Nationale de Studii Politice si Administrative din Bucuresti – SNSPA, unde predau cursurile „Analiza discursului public“, „Semiotica. Teorii ale limbajului“ si „Responsabilitate Sociala Corporativa”. Din 1994 predau la Universitatea de Arhitectura si Urbanism „Ion Mincu“ un curs de metodologie a cercetarii stiintifice: „Abordare si metoda de cercetare“. Sunt titularul cursurilor „Semiotica vizualului“, „Psihologia comunicarii“ si „Comunicare si Relatii Publice“ la Facultatea de Arte Plastice a Universitatii Nationale de Arte din Bucuresti. In 2009, Alianta Nationala a Organizatiilor Studentilor din România – ANSOC mi-a oferit titlul de Profesor Bologna, acordat profesorilor care „sunt apreciati de studenti, aduc plus de valoare educatiei din România si sunt modele pentru studenti“.
In anul 1999 am obtinut doctoratul In Filosofie, cu teza „Statutul umanismului In cultura europeana contemporana“. Am publicat peste 70 de studii, eseuri, articole si interviuri in volume colective, publicatii de specialitate, reviste de cultura, precum si In presa cotidiana. Sunt autorul mai multor cursuri universitare, precum si al unor carți precum Bazele epistemice ale comunicarii“ (Ars Docendi, 2002), „Relatiile Publice si noua societate“ (Tritonic, 2005 si 2012), „Responsabilitatea sociala corporativa: de la relatii publice la dezvoltare durabila“ (coordonator) (Tritonic, 2012). In pregatire „Alianta umanismelor“ (Institutul European, 2013).
In calitate de membru fondator al Asociatiei Române de Relatii Publice – ARRP (din 1995), am Indeplinind, timp de 10 ani, functia de Vicepresedinte. Adunarea Generala din 2 martie 2005 m-a ales Presedintele ARRP, functie pe care am detinut-o pâna In mai 2008. In prezent sunt Presedintele Juriului de Onoare al ARRP. Domenii de interes: relații publice internaționale, comunicare, discursul public, simiotica vizualului.