Tehnici in analiza de intelligence

  • AdmitereContinua pana in data de 20 noiembrie 2015
  • Perioada de desfasurare23 - 28 noiembrie 2015 sau 20 noi - 12 dec 2015
  • Locatia Urmeaza sa fie anuntata(Bucuresti)
imag eveniment tehnici

tehnici-intelligence-nov-2015

Argument

Tehnici in analiza de intelligence este primul program de acest gen adresat Societatii Civile din Romania. Beneficiile lui sunt multiple mai ales pentru cei care doresc sa priveasca, pe cat este cu putinta, in mod obiectiv firul evenimentelor. Analiza de intelligence este un istrument de gandire care ne ajuta sa intelegem complexitatea lumii in care traim diminuand in mod eficient gradul de incertitudine din deciziile pe care le luam. Utilizat de Serviciile Secrete, Guverne, Multinationale, Trusturi, ONG-uri (precum Wikileaks) si alti actori prezenti in lumea noastra, acest instrument ofera o perspectiva largita asupra unor fenomene aparent fara nici o legatura intre ele. Analiza de intelligence surprinde, prin felul in care este alcatuita, doua aspecte extrem de importante: ceea ce se afla in fata noastra si nu poate fi vazut si acel ceva discret ce asteapta sa fie vazut/perceput, analizat dar mai ales inteles. in ambele cazuri este nevoie ca mintea noastra sa transceada limitele informatiilor incomplete, sa fie intotdeauna disponibila catre noi ipoteze, sa-si structureze problemele intr-o modalitate analitica ba chiar sa fie capabila sa lucreze cu ipoteze concurente. in decursul anilor analiza de intelligence a dezvoltat si rafinat mai multe tehnici capabile sa dea raspunsuri adecvate la provocari concrete.

Informatii generale privind programul Tehnici in analiza de intelligence

Grup tinta: Cursul se adreseaza acelor care sunt interesati de o buna intelegere a lumii contemporane, din institutiile publice şi private. De asemenea sunt incurajati masteranzii si doctoranzii sa aplice in cadrul programului. Participantii vor forma o grupa de maxim 20 de persoane. Perioada de desfasurare: 23 – 28 noiembrie 2015 sau 20 nov – 12 dec 2015 Locatia: Urmeaza sa fie anuntata.

Admiterea

Admiterea in cadrul programului se face prin analiza CV-ului candidatului de catre o Comisie de evaluare. Cunoasterea limbii straine reprezinta un avantaj in selectionarea participantilor. Perioada de inscriere: Depunerea canditaturii se realizeaza pana in data de 20 noiembrie 2015. Participarea la curs obligatorie. Modalitatile de lucru sunt centrate catre fiecare participant, lectorul avand doar rolul de facilitator in procesul de invatare. De aceea dobandirea tehnicilor de analiza presupune prezenta la curs in proportie de 100%.

Taxa de participare

Taxa totala de participare este de 1.000 RON. Aceasta se va achita in contul RO98BACX0000000894531001 deschis la Banca Unicredit Tiriac, doar dupa confirmarea de participare. Pentru inscrieri sau informatii suplimentare ne puteti contacta prin e-mail office@strategiiavansate.ro sau telefonic la 0742.945.769

Coordonatori

Doctor Constantin Onisor

Director de Program, General de Brigada, Profesor Universitar

Ioana Dumitriu

Catalin Buciumeanu