Orientul Mijlociu

  • LocațieHotel Marshal Garden, Bucuresti
  • Data desfășurării evenimentului18 aprilie – 19 mai 2016, luni, miercuri, joi, orele 17:00 – 20:00
  • OrganizatoriCentrul de Strategii Avansate
  • ParteneriCentrul de Analiză și Studii de Securitate, Global News Intelligence, Middle East Political and Economic Insitute, Asociatia de Geopolitică “Ion Conea"
afis_small_orient

 afis-orient-compressor

Argument

Orientul Mijlociu este cea mai volatila regiune geopolitica la nivel international caracterizata printr-un complex de securitate unic, cauzat in special de cele peste 75% din rezervele mondiale de hidrocarburi ce se regasesc in acest areal. Drept urmare, Orientul Mijlociu este marcat atat de interesele de hegemonice ale actorilor regionali cat si de interesele strategice ale marilor puteri, devenind totodata epicentrul sistemului de relatii internationale.
In acest context, studiile privind Orientul Mijlociu tin capul de afis in cercetarile academice geopolitice, geostrategice si geoeconomice, regiunea fiind concomitent un furnizor de securitate, ca urmare a resurselor energetice, dar si un generator de insecuritate, fiind marcata de: propagarea terorismului de sorginte fundamentalist- islamica, inarmare nucleara, conflicte sectare samd.
Concluzionand, este usor a intelege astfel, cum actualele dinamici geopolitice din Orient, nu vor marca doar viitorul regiunii, ci viitoarea arhitectura de securitate globala.

Conferențiază

Ambasadorul Republicii Arabe Egipt în România E.S. Dl Mohamed Alaaeldin Aly Shawky Elhadidi, Ambasadorul Regatului Haşemit al Iordaniei în România E.S. Dl Saker MALKAWI, Ambasadorul Republicii Islamice Iran în România E.S. Dl. Hamid MOAYYER,
și
Dl Gen (r.) Dr Alexandru Grumaz, Gen (r.) Constantin Degeratu, Drd Razvan Munteanu, Vasile Simileanu, Catalin Buciumeanu, Drd. Flavius Caba și alți invitați speciali.

Informatii generale privind programul Orientul Mijlociu

Grup tinta: Cursul se adreseaza acelor care sunt interesati de o buna intelegere a lumii contemporane, din institutiile publice şi private. De asemenea sunt incurajati masteranzii si doctoranzii sa aplice in cadrul programului.

Perioada de desfasurare: 18 aprilie – 19 mai 2016

Locatia: Hotel Marshal Garden (Bucuresti)

Admiterea

Admiterea in cadrul programului se face prin analiza CV-ului candidatului de catre o Comisie de evaluare. Cunoasterea limbii straine reprezinta un avantaj in selectionarea participantilor. Perioada de inscriere: Depunerea canditaturii se realizeaza pana in data de 14 aprilie 2016. Participarea la curs obligatorie. Modalitatile de lucru sunt centrate catre fiecare participant, lectorul avand doar rolul de facilitator in procesul de invatare.

Taxa de participare

Taxa de participare este de 800 RON (700 RON pentru studenti) cu posibilitatea de a fi achitată în două tranșe. Aceasta se va achita in contul RO98BACX0000000894531001 deschis la Banca Unicredit Tiriac, doar dupa confirmarea de participare. Pentru inscrieri sau informatii suplimentare ne puteti contacta prin e-mail office@strategiiavansate.ro sau telefonic la 0742.945.769