businessman-silhouette-background
Designation:

Vasile ENE

Sunt Colonel doctor in stiinte militare si in prezent ocup pozitia de sef Serviciu invatamant si Coordonare Activitate Cercetare stiintifica in cadrul Colegiului National de Aparare. De-a lungul carierei mele am fost sef Birou Analiza Informatii, D.1 I. „Dacica” (2008 – 2010), – Ofiter 1 in Sectia Operatii, C. 1 A. Trt. (2008) si Comandant Batalion Politie Militara (2006-2008).
Cariera de militar a inceput odata cu parcurdegea Liceul Militar „DIMITRIE CANTEMIR” de la Breaza, a scoala Militara de Ofiteri Activi, Tancuri si Auto, „MIHAI VITEAZU”, PITEsTI si Academia de inalte Studii Militare (Facultatea de Arme intrunite), Bucuresti. Ulterior am participat la Cursuri de perfectionare precum “NATO Orientation Course”, “Managementul resurselor de aparare“ in cadrul U.N.Ap. „Carol I”.
In 2010 am primit titlul de Doctor in stiinte militare si informatii al Universitatii Nationale de Aparare. „Carol I”, Bucuresti. in anul 2011 am avut onearea de a primi Semnul Onorific “In Serviciul Patriei” pentru 25 de ani de activitate.
Domenii de interes: stiinta militara, fortele armate – capacitati si capabilitati, fenomenul militar contemporan, aspecte definitorii ale cooperarii in lupta armata moderna, NATO.